Υπηρεσίες

Γιώργος Δρανίδης - χειρουργός οφθαλμίατρος

Στο ιατρείο του στην οδό Μάρκου Μπότσαρη 110 στη Θεσσαλονίκη, ο χειρουργός οφθαλμίατρος Γιώργος Δρανίδης ασχολείται με την εξέταση, διάγνωση και θεραπεία των ματιών των μικρών και μεγάλων ασθενών του.


Πιο αναλυτικά, στις υπηρεσίες που παρέχει ο ιατρός συμπεριλαμβάνονται οι ακόλουθες:

• Παιδοφθαλμολογία

• Χειρουργική καταρράκτη

• Διαθλαστική χειρουργική

• Μυωπία

• Υπερμετρωπία

• Αστιγματισμός ​​​​​​​

• Θεραπεία κερατόκωνου

• Φακοί επαφής

• Ενέσιμα Botox και ενέσιμο υαλουρονικό οξύ

• Μελέτη γλαυκώματος

• Μελέτη βυθού

οφθαλμίατρος θεσσαλονίκη

Καταρράκτης


Λέγοντας καταρράκτη εννοούμε τη θόλωση του φυσικού φακού του ματιού. Συνήθως παρουσιάζεται με την πάροδο της ηλικίας. Μερικές φορές προκαλείται από τραυματισμό, από διάφορες παθολογικές καταστάσεις ή από φάρμακα. Σε ελάχιστες περιπτώσεις, μπορεί να υπάρχει και από τη γέννηση.​​​​​

ΚερατόκωνοςΟ κερατόκωνος, όπως δηλώνει και το όνομά του, είναι μια ασθένεια του κερατοειδή χιτώνα του οφθαλμού. Εκδηλώνεται ως μια προοδευτικά επιδεινούμενη κωνική παραμόρφωση του κερατοειδή. Αυτό έχει σαν συνέπεια την προοδευτική πτώση της όρασης που μπορεί να φθάσει και μέχρι την τύφλωση.

Ο χειρουργός οφθαλμίατρος Γιώργος Δρανίδης μπορεί να σταματήσει την εξέλιξη του κερατόκωνου, γλυτώνοντας έτσι τον ασθενή από μια πιθανή μεταμόσχευση κερατοειδή.

ΓλαύκωμαΤο γλαύκωμα είναι μια σχετικά συνηθισμένη οφθαλμολογική πάθηση και ένα από τα σπουδαιότερα αίτια τύφλωσης σε όλον τον κόσμο.

Η διάγνωση βασίζεται σε έναν συνδυασμό τριών παθολογικών ευρημάτων, δηλαδή αυξημένη ενδοφθάλμιο πίεση, κοίλανση στη θηλή του οπτικού νεύρου και έκπτωση στο οπτικό πεδίο.

Παράγοντες που αυξάνουν την πιθανότητα εμφάνισης γλαυκώματος είναι η μεγάλη ηλικία, το οικογενειακό ιστορικό γλαυκώματος, ο διαβήτης, η μυωπία, η μακροχρόνια χορήγηση στεροειδών φαρμάκων, κ.ά.

Διαβητική Αμφιβληστροειδοπάθεια


Η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια (Δ.Α) αποτελεί μια προοδευτική αγγειοπάθεια. Η εμφάνισή της σχετίζεται με την ανεπαρκή ρύθμιση του διαβήτη καθώς και με τη χρονική διάρκειά του. Aποτελεί μια ιδιαίτερα συχνή αιτία τύφλωσης.

Μετά τη διάγνωσή της χρειάζεται μια ειδική εξέταση, τη φλουοροαγγειογραφία  ώστε να διαπιστωθεί η σοβαρότητά της και ανάλογα με αυτήν να γίνει είτε άμεση εφαρμογή Laser είτε επανέλεγχος σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η πορεία της μπορεί να εμποδιστεί μόνο με την εφαρμογή ακτίνων Argon Laser στον αμφιβληστροειδή.

Γιώργος Δρανίδης

οφθαλμίατρος Δρανίδης

Εκφύλιση της Ωχράς ΚηλίδαςΛέγοντας ωχρά κηλίδα εννοούμε το σημείο εκείνο του βυθού του οφθαλμού με το οποίο βλέπουμε λεπτομέρειες. Η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας σχετίζεται με πολλές ασθένειες, κυρίως όμως εμφανίζεται με την ηλικία (ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς).

Το αρχικό της σύμπτωμα είναι η παραμόρφωση της γεωμετρίας των αντικειμένων σε συνδυασμό με μια ελάττωση της διακριτικής ικανότητας.

O ασθενής σταδιακά αδυνατεί να δει λεπτομέρειες των πραγμάτων που τον ενδιαφέρουν (π.χ. να διαβάσει, να γράψει, να περάσει τη βελόνα).


Τι πρέπει να γνωρίζω για το Botox


Το ΒΟΤΟΧ είναι μια απλή, μη χειρουργική φαρμακευτική διαδικασία αντιμετώπισης και λείανσης των ρυτίδων έκφρασης του μεσόφρυου, του μετώπου και των ματιών. Μια ολιγόλεπτη θεραπεία, με απλές ενέσεις, ακινητοποιεί τους μύες που τις προκαλούν.

Η ενόχληση είναι μηδαμινή και σύντομη. Το ΒΟΤΟΧ είναι η μόνη θεραπεία που δρα στην αιτία των ρυτίδων που είναι οι συσπάσεις των μυών κατά την έκφραση.

Τι πρέπει να γνωρίζω για το υαλουρονικό οξύ


Η σταδιακή εμφάνιση ρυτίδων στο πρόσωπο αποτελεί το κλασσικό πρώιμο σημάδι συσσωρευμένης βλάβης του δέρματος και της αναπόφευκτης γήρανσης.

Η πρόωρη γήρανση του δέρματος και η εμφάνιση των ρυτίδων επιτείνονται από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο, την υπέρμετρη δραστηριότητα των μιμικών μυών του προσώπου, το κάπνισμα, τις κακές διατροφικές συνήθειες ή από παθήσεις του δέρματος.